Известие

Collapse
No announcement yet.

Некой колега с 2.4 да помогне :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Некой колега с 2.4 да помогне :)

Колеги, ако има някой от вас разполагащ с манометър, би ли замерил колко бара налягане на маслото му прави 166-цата (2.4 жтд), на студен мотор, и загрял на 90 градуса....

трябват ми някакви приблизителни цифри

Нали се сещаш че този манометър не се слага ей така с маркуче и две скоби, а и мисля че имаше тема в която е разисквано за налягането на маслото. За сравнение водата в къщи е на 3 атм. С ръка не се удържа.

Поздрави
    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Първоначално публикувано от d840 Покажи съобщение
      Колеги, ако има някой от вас разполагащ с манометър, би ли замерил колко бара налягане на маслото му прави 166-цата (2.4 жтд), на студен мотор, и загрял на 90 градуса....

трябват ми някакви приблизителни цифри
      На студен мотор измерването на масленото налягане не дава информация за състоянието на лагерните хлабини, защото маслото е гъсто.
      Измерването трябва да се прави при работната температура на двигателя (90 гр.)

При 90 гр. и при тихи обороти масленото налягане трябва да е в границите 0,6 - 0,7 бара.
      Стойности под 0,6 бар, не са нормални.

Данните са за 2,4 JTD - 10V

За 20 V в Е-learn няма информация. Може и да е същото. Някой да каже ако знае.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:08.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        =

При 90 гр. и при тихи обороти масленото налягане трябва да е в границите 0,6 - 0,7 бара.
        Стойности под 0,6 бар, не са нормални.
        не са ли много ниски бе аз си мислих че под 1,4-1,5 вече е малко или това за бензина важи?
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          не са ли много ниски бе аз си мислих че под 1,4-1,5 вече е малко или това за бензина важи?
          Да, за 2.0 ts при 90 гр дават 1 - 1.5 бара при тихи обороти и 3,5 - 4,5 бара при 4000 оборота.

На дизела 2,4 jtd (10V) му дават 0,6 - 0,7 при тихи обороти и 2,5 - 3 при 4000.

За 20V няма данни.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Да, за 2.0 ts при 90 гр дават 1 - 1.5 бара при тихи обороти и 3,5 - 4,5 бара при 4000 оборота.

На дизела 2,4 jtd (10V) му дават 0,6 - 0,7 при тихи обороти и 2,5 - 3 при 4000.

За 20V няма данни.
            баси много ниски бе странно но явно е така!
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Бензиновите са с хидравлични повдигачи и там е нормално да не е по малко от 1.5атмосвери!Ама дизел под една атмосвера сякаш лошо ми се види!Тия дни ще замеря на мойта котора и ще докладвам!

Comment

Working...
              X